tirsdag 1. januar 2008

God jul og godt nyttår!

Da var julen overstått og en nytt årsskifte er unnagjort. Julen ble feria under høye palmer og til lyden av bølgebrus. Det var koselig, det var deilig, men det var ikke jul. Julestemninga kom ikke i år, men julen ble uansett feiret. Jesus ble født, frelserens komme ble markert uavhengig av mine følelser. Vår markering av julens viktigste og virkelige budskap var enkel og fin. Vi var en gjeng nordmenn samla på stranda hvor vi leste juleevangeliet fra både Lukas og Johannes. Vi gikk også rundt en palme og sang julesanger. Det var en ny opplevelse, synge julesanger kun iført en tynn kanga. Dagens høydepunkt var vel da jeg og Susann fikk ri på kamel langs Mombasas hvite strender mens vinden lett strøk oss i håret og vi trallet på sanger om de tre vise menn. Vi fikk iallefall fokusere på det viktigste i julen, sånn som det står skrevet i en av mine yndlingssanger i julen:

En jul uten Jesus har liten verdi, det blir som ei pakke med ingen ting i. For innhold er viktig, du tenker helt riktig, det blir ingen jul uten Jesus.

Julestemning og gode juletradosjoner ble det lite av, men det ble jul allikevel. For Jesus kom, og Han er den vi feirer, selv om det kanskje kan føles som at det er tradisjonene som er hovedinnholdet i pakka.

Turen hjem fra Mombasa skulle egentlig tas med tog, men på grunn av fare for at det ikke ville gå måtte vi kjøre bil med våre kjære ferievenner familien Kårbø. Turen gikk fint, og her i Nairobi er vi en hel gjeng samla. Koselig med masse folk, spesielt når man skal feire nyttår. Vi hadde en storslagen fest ved bassenget med ballonger, lightsticks og god grillmat. Tilsammen var vi vel rundt 50 festglade mennesker samla, og det ble mye latter, gode leker og godt fellesskap. Vi var ekstra mange på grunn av urolighetene her i landet. Det er trygt og godt på tomta, men de som ville ut og feire måtte ta til takke med selskapet av oss dødelige her på tomta.

Det ligger vel i lufta at en fest ved bassenget kan ende ganske våt for noen. Lene og jeg havna uti rett over nyttår, så vi har dermed slått vår egen rekord i årets første bad. En viktig detalj er at vi ikke provoserte fram å bli dytta uti, vi ble rett og slett uskyldige ofre for Ryfylke- humor...

1 kommentar:

Anonym sa...

javel. det ble jul der også, ser jeg.

så bra.