torsdag 20. desember 2007

Pokot i en lang fei

Før jeg begynner å blogge nåtidens hendelser, ønsker jeg å ha en liten oppsumering av perioden i Pokot. Tiden i Pokot var så ut rolig innholdsrik og spennende. Der fikk vi oppleve "ekte" afrikans kultur og vi fikk lov til å peke på Jesus. Vi fikk oppleve varme sletter og kaldt høyfjelSammen opplevde vi morsomme ting, og tunge ting. I Kapenguria fikk vi gå rundt i gatene og på sett og vis føle at det var vår by. Pokot var konge, rett og slett. Under følger en liten kavalkade av de største hendelsene i løpet av de ca 6 ukene vi var der. Enjoy!Første helga ble fem av oss med Ingrid Næss på Crusade til Chepkalit. Det var i høylandet, så der var kald og frisk luft. Vi viste film, hadde undervisning og vitna. I tillegg fikk vi for alvor smake på den lokale maten og lære uttrykket "african- time" å kjenne. Over ser du en gjenganger, Ughali(populært kalt maisgrøt blandt oss hvite, for at ikke de innfødte skal forstå hva vi snakker om) og chai. Konge tur!

Vi fikk oppleve en tremittsverm, noe som skjer ca 2 ganger i året. I løpet av liten tid mister de vingene. Vår kjære onkel Ole stekte termittene til oss og vi fikk oppleve god og sprø afrika- snacks som smakte en blanding av bacon og popcorn. Her er Lene og Marie midt i svermen.

Jeg var så heldig å få lov til å feire 19- års dagen min i Pokot. Eksotisk og fint:) På tross av fravær av nær familie hadde jeg en fin og minnerik dag. Vi stellte i stand en koselig kveld med boller og brus, leker og sosialt samvær. Her er det vår alles kjære Jostein Holmedal som har en burdagshilsen i form av ei gammal kone. Herlig!17 november ble det arrangert fredsløp i Kapenguria sentrum, Tegla Lourope Peace race. Vi var selvsagt med, endte på fine sisteplasser alle sammen! Var en smule spesielt å løpe et fredsløp med mt. Elgon, hvor det er borgerkrigtendenser, i horisonten. Her er gjengen i flotte løpst- skjorter.Møter ble det nok av i Pokot. Hver søndag var det gudstjeneste, i tillegg var vi ute på flere crusades. Vi deltok med sang og vitnesbyrd, Jostein var som regel taleren. Her er vi på crusade i Mutua og på gudstjeneste i ei bare halvt år gammel menighet i Uganda.
Chesta ble også besøkt i løpet av opphboldet. Der fikk vi oppleve utrolig mye. En av mange hendelser var bestiging av fjelltoppen Kogh, eller Chestatoppen som jeg liker å kalle den. Det var en deilig, slitsom og fantastisk tur. Guds skaperverk på sitt beste! Her er jeg på toppen, glad og fornøyd tross at klokka kun er 06.00.


Pokot var stedet hvor vi fikk møte de som er fattige på penger, men velsigna med stor glede og et rikt åndelig liv. Der fikk vi se mennesker ta imot Jesus, vi fikk være med i spydspissen av misjonsarbeidet. Jeg likte meg i Pokot, håper jeg en dag kan vandre i de skitne gatene i Makutanu igjen.

3 kommentarer:

Turid&Knut sa...

Det var skikkelig flott å få en pokot-tur igjen! Følte at vi var tilbake i vårt andre hjemland når vi leste bloggen din!
Gleder oss til å være sammen med resten av familien din i morgen, men vi kommer nok til å savne deg her!
Kjempebra at du gir av deg selv og det gode julebudskapet i Pokot og Kenya!
Hils til alle kjente (og Onkel Ole fra tante Turid - og Dag Ottar!)
Gode julehilsener fra tante T og onkel K

Turid&Knut sa...

Ungene i huset her lurer på om Tumbili i Chesta har det bra?

Anonym sa...

oi, det var mange opplevelser på en gang. liker kenya altså.

vel kult. vi vurderer å reise til Kenya på ferie i februar. vi som er her i Israel/Palestina. det hadde vært litt sånn halvveis kult.

du er kul.